Certyfikat
Nie
86 275 89 38
INFOLINIA TECHNICZNA
kontakt do SPRZEDAWCY
widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia
Powiat Wysokomazowiecki / Gmina Szepietowo
Skład i właściwości miodu rzepakowego:
Charakteryzuje się szczególnie niską zawartością związków mineralnych, lecz o znacznej przyswajalności przez organizm. Należy do nich między innymi żelazo, będące składnikiem hemoglobiny i transporterem tlenu w organizmie. Przyswajalność tego pierwiastka z miodu wynosi około 63%. Miód rzepakowy należy ponadto do miodów bogatych w bor, tj. pierwiastek niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz właściwego funkcjonowania śledziony i tarczycy.
· Stosowany głównie przy schorzeniach płucnych i sercowych (glukoza to doskonała odżywka dla mięśni a w tym szczególnie sercowego)
· Przy zaparciach, przy schorzeniach wątroby (zwiększa jej możliwości detoksykacyjne), nerek i przewodu moczowego.
· Odpowiada także za właściwe współdziałanie innych pierwiastków w organizmie.
· Stanowi cenną odżywkę regeneracyjną w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.
· Stosowany bezpośrednio na chorą tkankę oczyszcza ją z elementów martwiczych i ropnej wydzieliny, co w efekcie przyspiesza gojenie i bliznowacenie ran.
· Ponadto,szybkie przyłożenie miodu na oparzoną skórę zabezpiecza ją przed tworzeniem się pęcherzy i rozwojem zakażenia.