Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

86 275 89 38

       86 275 89 38

INFOLINIA TECHNICZNA

 

kontakt do SPRZEDAWCY

widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia

  

 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ekologiczna Sałatka z Kiszonego Buraka z Miodem i Czerwoną Cebulą

v

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Tak

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Tak

Cena i odbiór do uzgodnienia

Cena i odbiór do uzgodnienia

Nie

Supraśl

Powiat Białostocki / Gmina Supraśl

Zawartość opakowania oprócz soli, pieprzu i miodu pochodzi z naszego gospodarstwa. Miód pochodzi z lokalnej zaprzyjaźnionej pasieki. 

Nasza sałatka z buraka jest kombinacją dwóch odmian: czerwona kula (najbardziej soczysty) oraz opolski (najsłodszy). Podobnie jak inne kiszone produkty, np. kapusta czy ogórki, ma właściwości prozdrowotne dzięki niskiemu pH, a także ogromnej zawartości bakterii pałeczek kwasu mlekowego. Co więcej nie traci żadnych właściwości po ukiszeniu, wręcz nabiera ich jeszcze więcej. Dzięki temu wpływa pozytywnie m.in. na układ krwionośny, pokarmowy i nerwowy. Może obniżać poziom tłuszczów we krwi oraz wzmacniać układ kostny no i oczywiście pozwala na dłużej zachować młody wygląd pod warunkiem, jeśli spożywa się go regularnie przez długi czas. Zawartość jest lekko pasteryzowana w temp. 40-50°C a burak bardzo drobno siekany.

Pieprzno-miodowy posmak z nutą prażonej czerwonej cebulki, sprawia, że idealnie sprawdza się jako dodatek do przekąski, składnik sałatek czy też dodatek to pieczonych potraw.


Składniki: Burak kiszony, sok z kiszonego buraka, prażona czerwona cebula, miód wielokwiatowy, pieprz sól, czosnek 


Termin przydatności: 2 miesiące (data na opakowaniu)


Sposób przechowywania:  w zaciemnionym i chłodnym miejscu najlepiej +4°C


Wartości odżywcze w 100ml:

Wartość energetyczna 259 kJ / 62 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 12,9 g
w tym cukry 5,3 g
Białko 2,2 g
Sól 0,8 g
Żelazo 1,7 mg
Kwas foliowy 0,15 mg