Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

86 275 89 38

       86 275 89 38

INFOLINIA TECHNICZNA

 

kontakt do SPRZEDAWCY

widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia

  

 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ekologiczna Kapusta Kiszona z Żurawiną Wielkoowocową

v

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Tak

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Tak

Cena i odbiór do uzgodnienia

Cena i odbiór do uzgodnienia

Nie

Supraśl

Powiat Białostocki / Gmina Supraśl

Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek pod względem smakowym. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekretem doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Bardzo chrupiąca przyjemnie kwaśna może lekko kwaśniejsza od zwykłej dzięki dodatkowi żurawiny wielkoowocowej, po prostu pyszna.

Kulinarnych przysmaków z kiszoną kapustą jest ogrom, aczkolwiek surówki z kiszonej kapusty nic nie zastąpi, a w towarzystwie smażonej ryby nie ma nic lepszego. Jest bogatym źródłem wapnia, potasu, witaminy C oraz pałeczek kwasu mlekowego. 


PRODUKT WYKONANY RĘCZNIE


Składniki: Kapusta 92%, marchew 5,5%, żurawina 2%, sól 0,5%. 


Należy spożyć do 30 dni po otwarciu


Termin przydatności do spożycia jest jednoczesnie oznaczeniem partii produkcyjnej.


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C