Certyfikat
Nie
86 275 89 38
INFOLINIA TECHNICZNA
kontakt do SPRZEDAWCY
widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia
Powiat Białostocki / Gmina Supraśl
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek pod względem smakowym. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekretem doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Bardzo chrupiąca przyjemnie kwaśna może lekko kwaśniejsza od zwykłej dzięki dodatkowi żurawiny wielkoowocowej, po prostu pyszna.
Kulinarnych przysmaków z kiszoną kapustą jest ogrom, aczkolwiek surówki z kiszonej kapusty nic nie zastąpi, a w towarzystwie smażonej ryby nie ma nic lepszego. Jest bogatym źródłem wapnia, potasu, witaminy C oraz pałeczek kwasu mlekowego.
PRODUKT WYKONANY RĘCZNIE
Składniki: Kapusta 92%, marchew 5,5%, żurawina 2%, sól 0,5%.
Należy spożyć do 30 dni po otwarciu
Termin przydatności do spożycia jest jednoczesnie oznaczeniem partii produkcyjnej.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C