Certyfikat
Nie
86 275 89 38
INFOLINIA TECHNICZNA
kontakt do SPRZEDAWCY
widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia
Powiat Białostocki / Gmina Supraśl
Nasze kimchi powstało z ekologicznej kapusty pekińskiej uprawianej przez Damiana i jego tatę, Pana Jana z zaprzyjaźnionego gospodarstwa ekologicznego z naszej okolicy.
Kimchi to koreańska tradycyjna kiszonka, która ma ostry smak, ze względu na jej pochodzenie jak i czynnik dłuższego przechowywania dzięki kapsaicynie zawartej w papryczce gochugaru. Znakomicie konserwuje żywność oraz ma niesamowite właściwości zdrowotne. Dodatkowo kimchi zostało ogłoszone jako jedna z pięciu najzdrowszych potraw na świecie.
Kimchi z kolekcji kiszonek od Pana Tadka powstało z pomocą znakomitego szefa kuchni oraz eksperta kultury i kuchni wschodu: Michała Szabata. Jego prawie 10 letnia przygoda z koreańskimi Mistrzami Kuchni sprawiła, że wiedzę, którą posiadł na pewno wyczujecie w naszym kimchi. Jesteśmy szczęśliwi, że tradycyjne tajniki kimchi zostały przekazane "Kiszonkom Pana Tadka" i możemy się nimi podzielić z Wami.
Należy pamiętać, że tradycyjne kimchi jest kiszone jako połówki bądź ćwiartki całej kapusty pekińskiej a kiszenie trwa minimum 40 dni zanim osiągnie pełną dojrzałość.
PRODUKT WYKONANY RĘCZNIE
Składniki: kapusta pekińska, marchew, biała rzodkiew, czosnek, imbir, cebula, szczypiorek, papryczka gochugaru, woda, sól niejodowana, sos rybny, mąka ryżowa, cukier trzcinowy
Należy spożyć do 30 dni po otwarciu
Termin przydatności do spożycia jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C