Certyfikat
Nie
86 275 89 38
INFOLINIA TECHNICZNA
kontakt do SPRZEDAWCY
widoczny na pomarańczowym pasku z prawej strony ogłoszenia
Powiat Białostocki / Gmina Supraśl
Nasza odmiana kapusty to ‘kamienna głowa’, którą uważamy za najlepszy surowiec do kiszonek. Odsiewamy ją od ponad 25 lat z własnych sadzonek gruntowych i przede wszystkim w 100% ekologicznym sposobem. Tak jak proces upraw tak samo proces kiszenia jest w 100% naturalny, ponieważ szatkowanie oraz przygotowanie do kiszenia odbywa się całkowicie ręcznie, tak jak zapoczątkowała to nasza rodzina. To jest sekret doskonałego smaku jakim cieszy się nasza kiszonka. Chrupiąca, kwaśna po prostu pyszna.
Kulinarnych przysmaków z kiszoną kapustą jest ogrom, aczkolwiek surówki z kiszonej kapusty nic nie zastąpi, a w towarzystwie smażonej ryby nie ma nic lepszego. Jest bogatym źródłem wapnia, potasu, witaminy C. Wspomaga trawienie,a zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego odbudowują florę bakteryjną jelita grubego dzięki czemu nasza odporność jest na najwyższym poziomie. Już Rzymianie uznawali kapustę za uniwersalny lek, a ostatnie badania ujawniają, iż spożywanie liofilizatu (ekstraktu) z kiszonej kapusty ma wysoce lecznicze właściwości w tym antynowotworowe.
PRODUKT WYKONANY RĘCZNIE
Składniki: Kapusta biała 94,7%, marchew 4,5%, sól 0,45%, kminek 0,05%
Należy spożyć do 30 dni po otwarciu
Termin przydatności do spożycia jest jednoczesnie oznaczeniem partii produkcyjnej.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C